top of page

Hur började allting? 

Korvarnas Korv historia började med att jag för länge sedan blev tillfrågad om jag ville bli vd för ett medelstort charkföretag med tre mindre produktionsanläggningar i södra Sverige som producerade traditionella svenska charkprodukter. Jag tackade ja, då jag var trött på byråkratin och att alla beslut skulle göras i konsensus i Sveriges största livsmedelsföretag där jag då var verksam – framgångsrikt men byråkratiskt. När jag sedan skulle flyga ner för min första arbetsvecka frågade mina söner Oscar och Joaquim mig: ”Pappa, har du blivit korvdirektör?” Det lät lite pinsamt för mig, men efter en vecka på det nya jobbet samt en resa till Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Ungern, där jag åt korv, tog jag med mig de korvar som hade en smak som jag trodde skulle passa för nordiska smaker.Väl hemma började ett intensivt jobb med att testa och prova egna nyutvecklade recept i en rasande fart. Vi blev inspirerade och satte upp en målsättning att göra Sveriges absolut bästa korvar – korvar med absolut bästa svenska köttråvaror, högsta möjliga kötthalt samt att ta priset ”Årets Korv” och inom två år erhålla priset för årets innovation inom branschen samt branschens miljöpris. Samtliga mål infriades.












Men, hur gick det sen?

Korven Salchichas Don Carmelo med 98% kötthalt fick priset "Årets Korv". Grillbrickorna vann priset "Årets Innovation". Detta hände nu för över trettio år sedan och vi var absolut först med hög kötthalt. Vi hade profilannonsering med en grillad Salchicha Don Carmelo upplagd på en Nobel-tallrik toppad med texten ”För mycket kött för att få kallas korv”. En annan strategi och målsättning var att ha en hög takt av produktutveckling, korta ledtider och hög innovationstakt med en rad nya produkter i ett högt tempo.Åren gick med erfarenheter som kokboksförläggare och en kort sejour inom dagligvaruhandeln – allt med koppling till mat.

Sedan dess har Korvarnas Korv fortsatt att utvecklas och växa, men vi har aldrig tappat vårt fokus på kvalitet och innovation.Idag, med över tre decennier av erfarenhet, är vi stolta över att erbjuda en mångfald av smakrika korvar som speglar både svenska och internationella kök. Varje korv är en hyllning till vår dedikation och skicklighet som mathantverkare. Våra produkter, som Salchicha Don Carmelo, Prinskorv Drottningholm och Lundholms Käsewurst, representerar vår passion för att skapa utsökta och minnesvärda smakupplevelser.Från våra ödmjuka början till dagens framgångar, fortsätter vi att sträva efter att leverera det bästa inom korvtillverkning. Vi ser fram emot att fortsätta denna smakrika resa med våra kunder och att skapa nya minnen och traditioner runt matbordet.Korvarnas Korv är mer än bara korv – det är en passion, ett hantverk och en del av vår kultur.



​​

 

IMG_1116.JPG

+46706694309

Annexet, Lundholmen
Drottningholm

Håll dig informerad
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack! 

bottom of page